uw oppervlakte: ( lengte X breedte )
uw omtrek: ( lengte + breedte ) X 2

m²
SLUITEN X
LEVERING: +/- 7 dagen - GRATIS bij een bestelling van min. € 100 excl. btw binnen Belgïe

Plaatsing

Hieronder vindt u informatie voor het plaatsen van een R-Tile PVC tegelvloer. Let wel, deze informatie behelst slechts algemene richtlijnen en geeft geen garantie over het eindresultaat daar wij geen zicht hebben op de specifieke condities ter plaatse.

 

 

Algemeen

R-Tile PVC tegels worden zwevend (dus niet verlijmd, vernageld of anderzijds verankerd) bovenop een verhard vlak oppervlak geplaatst.

Volgorde en werkwijze

  • Laat de tegels 24 uur voorafgaand aan de plaatsing acclimatiseren in de ruimte waar ze zullen worden geplaatst
  • Verdeel de tegels over het te bevloeren oppervlak
  • Begin bij het middelpunt van de ruimte en lijn de vloer uit met behulp van smetlijn of laser
  • Plaats zo veel mogelijk volledige tegels
  • Geef de vloer wat tijd alvorens op maat te snijden tegen muren en vaste hindernissen
  • Laat bij het op maat snijden van de tegels bij muren en vaste obstakels een expansievoeg van minimaal 5mm

 

 

Gereedschap

Alles wat je nodig hebt is een (witte) rubberen hamer, een smetlijn of laser om de tegels uit te lijnen and gereedschap om de tegels te snijden. R-Tile tegels kunnen op verschillende manieren worden versneden, afhankelijk van uw ervaring en het gereedschap dat voor handen, maar wij kunnen volgende snijmethoden aanraden:

 

  • Tegelsnijder/ guillotine
  • Stanley mes of cutter met concaaf blad – gebruik steeds een ijzeren lineaal en draag veiligheidshandschoenen
  • Decoupeerzaag met fijn of middelmatig fijn zaagblad
  • Tafelzaag met fijn of middelmatig fijn zaagblad

R-Tile tegels verlijmen

Alhoewel R-Tile vloertegels over het algemeen zwevend worden geplaatst, zijn er toch een aantal omstandigheden waarbij het voorkeur geniet de tegels te verlijmen:

 

Geconcentreerd direct zonlicht: het is aan te raden R-Tile PVC tegels te verlijmen op die plaatsen waar ze blootgesteld zijn aan direct zonlicht. PVC tegels die aan direct zonicht worden voorgesteld zullen sneller en meer uitzetten dan de tegels eromheen die niet aan direct zonlicht zijn blootgesteld, en dat zal ervoor zorgen dat de vloer gaat golven.

 

Zware (hef)trucks met korte draaicirkels: bepaalde heftrucks en elektrische transpaletten kunnen voor problemen zorgen, met name de modellen met een groot laadvermogen en kleine wielen. Wij adviseren om een test met deze voertuigen uit te voeren vooraleer te beslissen over het type R-Tile PVC tegelvloer en het al dan niet verlijmen ervan

 

Warmtebronnen: ovens, fornuizen, branders enz kunnen de vloer zeer sterk opwarmen, waardoor de PVC tegels lokaal sterk gaan uitzetten en opbollen. Om dat te vermijden is het aangeraden om de R-Tile tegels in de buurt van een warmtebron te verlijmen.Gratis levering vanaf € 100,00 binnen Belgïe
Transportkost € 8,00 bij bestelling lager dan € 100,00